Home » Lajme

Lajme

T’i përgjigjemi thirrjes së Zotit për t’i shërbyer

  “Thirrja e çdo personi është të jemi shenjtorë. Ne thirremi të bëhemi të shenjtë ashtu si Perëndia është i shenjtë, të jemi të përkryer ashtu si Ati ynë në qiell është i përsosur. (Rom 1:7,1 Cor1:2, Mat 5:48) Ne thirremi të jemi shenjtorë, por gjithësecili prej nesh do ta bëjë këtë në mënyrën e tij/saj. Të gjithë thirremi të ... Read More »

Të Festojmë Familjen Orthodhokse

  Të Festojmë Familjen Orthodhokse ka qenë kjo tema e kampit familjar të zhvilluar në Elbasan prej datës 27-31 korrik. 24 familje (75 persona) patën mundësi të viziononin të ardhmen e tyre duke parë kush ishte shpresa dhe ëndrra që ata kishin për familjen e tyre. Duke hedhur vështrimin mbrapa tek e shkuara në familjet e tyre të origjinës ata ... Read More »

O Zot, shpëtoje popullin tënd dhe bekoje trashëgimin tënd…

Në ditën e festës së Lartësimit të Kryqit fëmijët në Tiranë u mblodhën pranë tij për të vazhduar udhëtimin drejt Mbretërisë së Perëndisë. Sakrifica e Krishtit mbi kryq na kujton dashurinë e Tij pakushte për ne, një dashuri të cilën thirremi ta ndjamë me të tjerët. Në këtë vit të ri akademik fëmijët në lagje të ndryshme të Tiranës do ... Read More »

Nga lindja e diellit deri në perëndim të tij u lëvdoftë emri i Zotit

Në komunën e Bathores, në Tiranë ndodhet një rrugë që mban emrin “Altari”. Javën që kaloi ky emër u bë profetik, pasi një altar u ngrit për Perëndinë e gjallë në një nga shtëpitë e kësaj lagjeje. Psalmisti thotë: “Nga lindja e diellit deri në perëndim të tij u lëvdoftë emri i Zotit” (Ps 113:3). Ky varg është parë nga ... Read More »

Timber by EMSIEN 3 Ltd BG